31 Ocak 2008 Perşembe

Biz Hakediyoruz Tüm Bu Olan Bitenleri (Böyle Başa Böyle Traş Misali)



Değerli Dostlar,

Son zamanlarda ülke olarak bayağı bir gerildik, bayağı bir içimiz sızladı...

Peki yaşanan bunca geginliğin sorumlusu kim? Halkmı,Ordu, iktidar yada AKP'mi?Bu ülke Viyana kapılarına kadar dayanmış, tüm dünyaya hükmederken, ne olduda birden korkuya kapılıp dış ülkelerden icazet almaya başladı?Hamas 2 İsrail askerini kaçırdı diye, Lübnanda taş üstüne taş bırakmayan İsrail'e kimse laf edemezken, biz halen ne bekliyor, kimden korkuyoruz.?Herkes layık olduğu şekilde yönetilir sözü acaba bizim Türk milleti içinmi söylenmiş?Askerine kelle diyen, terör başına Sayın diyen, askerlik yan gelip yatma yeri değil derken, oğluna çürük raporu alıp askerlikten men eden, 15 şehidimiz sonrası 5 Kasımda Puştla bu konuyu konuşacağım diyen, 12 şehidimiz ve 8 askerimizin kaçırılması sonrası kendisi İngiltereye, AKP Cumhurbaşkanı Kayseriye, Türklere bir kedi bile teslim etmem diyen kendiside bu yaratıklar katagorinde yer alan Talabani denen adamın ayağına dış işleri bakanını gönderen bir iktidardan bu terörün önlenmesi beklenebilir mi?Elbette hiç bir ülke ciddiye almaz bizi, Amerikalıların dediği gibi Türkler şimdi konuşur 3 gün sonra unuturlar sözü boşuna söylenmiyor...AKP ve Tayyip iktidarının derdi ne terörü bitirmek, nede sınırı ötesi operasyon yapmak...Onların derdi 2010 yılına kadar, kişi başı milli geliri 10 bin dolara çıkartmak ve Operasyon yaparak Güneydoğuda almış olduğu oyları kaybetmemek, nasıl olsa bu şehitleride birgün halkımız unutur,biz gene bildiğimizi okuruz mantığından başka birşey değildir....Kaldı ki, Genel Kurmay Başkanı Nisan ayında operasyon yapılmasının gerekli olduğunu bütün basın önünde söylediğinden bugüne 27 şehit, 8 askerimiz rehin olmuş durumda... Böyle bir durumu hangi ülke kabullenebilir ki, biz halen icazet alıyoruz...Kuzey Irak'a verdiğimiz elektiriği bile kesemezken, orada bulunan vatandaşlarımızı geri çağıramazken, neyin gücü olacak bu ülke? Bir çapulcu aşiret reisi bile kafa tutar işte böyle...Aklıma sadece Ordu ile uğraşmaları geliyor, keza o tarafta askerlik yapanlar bilir, bu aylardan sonra kar kalınlığı o dağlarda 2 -2,5 mt'lere çıkar.Kışın orduya sınır ötesi emri verip, sonrada halka dönüp bakın gördünüz orduya verdik yetkiyi ama beceremediler demekten başka birşey değildir.Kışın o yörede operasyonlar sanıldığı kadar kolay olmamaktadır...Hergün bunların rezilliklerini izlemeye 5 yıl daha katlanacağız, dünde bilindiği üzere görsel basına şehit haberleri ile ilgili olarak Cemil Çiçek imzasıyla sansür uygulamaya başladılar....Ne acıdır ki bazı aklı selim dostlar halen Tayyip bunları yok edecek diyebilmektedir. Bu ülkenin kadınları bile askerlik şubelerine bizide askere alın diye müracat ederken, çürük oğlu gemi alıp çalıştırabilmektedir.

Ne dersiniz, biz bütün bunları haketmiyormuyuz bu iktidarla?

Allah hepimizin yardımcısı olsun...

Saygılarımla,

Sabri Abay
Gelen Yorumlar
===========
Serap BAŞAK

Sabri Bey,
öyle güzel ifade etmişsiniz ki.....
Her satırınıza katılıyorum.....
Keşke, keşke milletimiz de bunu görecek kadar bağımsız olsa....
Üzülmekten başka bir şey gelmiyor elden....
Bu zamana dek tüm haykırışlarımız, tüm öngürlerimiz 23 Temmuz sabahında bizi derin bir üzüntüye gark etmedi mi?
Yazık ülkeme........
Ve daha nasıl ifade edilir; daha nasıl anlatılır inanın bilmiyrum....
Teşekkürler...
Sizin gibi duyarlı birilerinin olduğunu bilmek çok güzel.....
Umudumuzu ve daha fazla yiğidimizi yitirmemek umudu ile.....
AYLİN BAKIRCI
Merhaba Sabri Bey,

Uzun süredir her yazdığınız yazıyı okuyorum. Ben 68'li bir babanın kızıyım.
Yüce Atamızın "Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır" sözüyle yetiştik. Ama aynı zamanda korkak oldu bizim neslimiz, devletimizin korkaklıklarını hep izledik.
Deniz Gezmiş'ler, Uğur Mumcular ve bütün düşünürlerin el altından ya da göz göregöre öldürüldüğüne şahit olduk.
Tuncay Özkan'ın kitabındaki gerçekleri okuduk ve devletimizin de katil olduğunu öğrendik.
Ama yine de Referandum'da %67 katılım ve %69 EVET oyu veren bir milletten olduğumuz gördük. Kabul edelim bizler azınlığız.
http://www.bizkackisiyiz,com/ hareketine ailecek üyeyiz ama 1 aydır 1 milyon kişi olamadık.
Artık kadınlarımız KAPANMAK istiyor. Özgürlüklerinin elinden alınmasını, üzerlerine kuma getirilmemesini istiyor.
Kadınlarımız kocaları iz bırakmakdan onları dövebilir ve kızları 9 yaşına geldiğinde evlendirilebilir diyen bir mantığa oy veriyor.
Ben umudumu kaybetmemeye çalışırken, her seçim ve refenrandum sonucunda bir parça daha umudumu kaybediyorum.
Korkuyorum çünkü azınlıkken UNAKITAN'ın ve AKP hükümetinin korku hükümdarlığında yaşıyorum ve bu gidişle bir 5 yıl daha yaşayacağım.
Korkuyorum, vergi dairesinin bilgisayar hatası nedeniyle ortaya çıkan vergi borcu yüzünden, ailemin şirketinin hesaplarına el konuyor ve bu el koyma işlemi benim ailemin şirketinin dışında 100 'u aşkın firmaya İş Bankasına verilen talimatla yapılyor.
Bu aslında var olmayan borcun faizleri dahil, 3 milyarlık kısmını ödeyin, sonra bize dava açın deniyor.
İşimiz, ekmeğimiz, ailemiz, yaşamımız, özgürlüklerimiz elimizden alınıyor ve ben ne yapacağımız bilmiyorum.
http://www.haberinyeri.net/, sansürlenemeyecek haber alma sitelerinden biridir. Oradaki yazıları, haberleri takip etmenizi rica ederim.

Saygılarımla,
Aylin BAKIRCI
İlyas Temel Şafak
Çok teşekkürler, yüreğine ve ağzına sağlık.

Temel
Ayfer Şahin Aslan
Bravooo, tebrikler.

1 yorum:

cesed dedi ki...

Aylin hanım eğer bilgi@haberinyeri.net adresine durumu özetleyen bir posta gönderir ise bizde kendisinin yaşadığı zorlukları haber yapıp bir çok kitleye ulaştırabiliriz.